VIDEO: Zorana Mihajlović i Vladica Dimitrov svečano otvorili rekonstruisani gradski trg

Povodom Dana opštine Dimitrovgrad, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik opštine Vladica Dimitrov svečano su otvorili rekonstruisani plato ispred Centra za kulturu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 410-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 411-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 412-1024x683.jpg

Čestitajući praznik građanima Dimitrovgrada, Dimitrov je poželeo srdačnu dobrodošlicu ministarki Mihajlović, naglasivši da je lokalna samouprava godinama imala odličnu saradnju sa ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali da je ona u poslednje dve godine bila izvanredna. Predsednik opštine je tom prilikom izrazio nadu da će se odlični odnosi između dveju strana nastaviti u korist građana, a u svrhu razvoja Dimitrovgrada.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi Radne zone Beleš, Dimitrov je rekao da je otvaranje petlje Dimitrovgrad Zapad uticala na to da sve parcele budu prodate investitorima. On je istakao da uskoro treba očekivati prijem radnika u novoizgrađenoj fabrici, a da je poslednji ugovor o prodaji parcele potpisan sa bugarskom kompanijom za projektovanje i izradu nameštaja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 413-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 414-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 415-1024x683.jpg

Ministarka Zorana Mihajlović je rekla da građani Dimitrovgrada trebaju da budu ponosni na prelepo izgrađeni trg koji nosi ime Zorana Đinđića, jednog velikog vizionara u Srbiji. Ona je takođe poručila da će Istočni krak Koridora 10 kod Bancareva biti pušten u saobraćaj krajem oktobra ili početkom novembra, a da je Dimitrovgrad mesto gde najbolje može da se vidi snaga autoputeva, a koji ujedno predstavlja most između Srbije i Bugarske.

Govoreći o elektrifikaciji i modernizacije pruge Niš – Dimitrovgrad, Mihajlovićeva je rekla da sve ide po planu, što prema njenim rečima označava da su završene dokumentacije i raspisani mnogi javni pozivi, a da krajem godine treba očekivati radove na jednom njenom delu. Na pitanje o Graničnom prelazu, Mihajlovićeva je rekla da se vode razgovori sa predstavnicima bugarskog ministarstva građevinarstva o otvaranju posebne trake za Srbe i Bugare koji prelaze granicu, kako se ne bi dozvolilo da ljudi trpe i da se ne bi ponovila situacija od letos.

This image has an empty alt attribute; its file name is 416-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 417-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 418-1024x683.jpg

Prilikom otvaranja rekonstruisanog platoa, u prisustvu velikog broja zvanica i građana, članovi Kulturno umetničkog društva „Caribrod“ izneli su prigodan program.

Novinar: Aleksandar Todorov
Foto: Saša Radivoev
Snimatelj i montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
septembar 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar