a

Izložba fotografija pogača i medenjaka Dragane Aleksov

Povodom Vukove nedelje Narodna biblioteka “Detko Petrov” i Zavičajna muzejska zbirka organizuju izložbu fotografija pogača i medenjaka Dragane Aleksov.

Postavka će biti otvorena, u sredu, 6. novembra sa početkom u 18:00 časova, a za posetioce biće priređeno prigodno posluženje sa pogačama i medenjacima koje je napravila Dragana Aleksov.

Prva sedmica u novembru obeležava se kao “Vukova nedelja”, u čast tvorca srpske azbuke, Vuka Karadžića. Njegovi najveći doprinosi su zapisivanje narodne književnosti, koja je isključivo prenošena usmenim putem i reformacija srpskog jezika kojom je stvorio jedan od najjednostavnijih i najlogičnijih pravopisnih sistema.

Teodora Petrov

Foto: fejsbuk stranica Zavičajne muzejske zbirke

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar