a

VIDEO: Javna debata o ostanku mladih u nedelju u Dimitrovgradu

Opština Dimitrovgrad u saradnji sa lokalnim udruženjima organizovaće u nedelju, 17. novembra u Sportskom centru “Park” javnu debatu na temu “Ostanak mladih u Dimitrovgradu”.

Ovaj skup predstavlja prvi korak u procesu pripreme mera koje treba od ovog područja da naprave atraktivnije mesto za poslovanje i život ljudi, odnosno da uspori odliv ljudi i podstakne povratak onih koji bi da se vrate u rodni kraj. Namera je da se građani opštine ohrabre da se aktivnije uključe u ceo proces i da učešće na debati iskoriste kako bi izneli svoje viđenje situacije.

Građani, naročito mladi, putem promotivnog klipa su pozvani da kažu zašto mladi odlaze, ali i da podele sa drugima ideje za njihov ostanak u gradu.

“Učestvujte u procesu definisanja problema, interesa i potreba mladih i time doprinesite kreiranju mera za njihov ostanak na teritoriji opštine”, stoji u pozivu koji je upućen posredstvom video klipa i objave na zvaničnoj fejsbuk strani Opštine Dimitrovgrad.

Skup je otvoren za javnost, a početak je zakazan za 12:00 časova. Nacrt satnice debate možete pogledati ovde.

S. Ivanov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Sergej Ivanov je rođen u Dimitrovgradu (Caribrodu) 1975. godine. Po zvanju je doktor veterinarske medicine sa završenim specijalističkim kursom iz oblasti zaštite životne sredine, organske proizvodnje i primene participatornih metoda u ruralnom razvoju. Osnivač je Prirodnjačkog društva „Natura Balkanika“, kao i Udruženja za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“. Od 2002. godine aktivno je učestvovao u sprovođenju mnogih projekata u oblasti ruralnog razvoja, a naročito u oblasti očuvanja autohtonih rasa. Tokom studentskih dana pisao je za „Nezavisne novine“ iz Banjaluke. Autor je brojnih radova o očuvanju genetičkih resursa, kao i nekoliko edukativnih filmova o autohtonim rasama. Sa suprugom i dvoje dece održava farmu magaraca i ovaca kraj Dimitrovgrada. Od 2018. godine radi kao novinar-saradnik portala FAR.

Bez komentara

Ostavi komentar