a

RHMZ: Jutarnji mraz, sunčani intervali, od petka malo toplije

Po kotlinama i dolinama mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde zadržati tokom dana, a u ostalim krajevima pretežno sunčano. Ovako će, prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a. izgledati peti decembarski dan sa najvišom dnevnom temperaturom od 2 do 7 stepeni. Postoji mogućnost pojave poledice na pojedinim deonicama puteva, te se učesnicima u saobraćaju savetuje krajnji oprez za volanom.

U petak jutro hladno sa slabim mrazem, a tokom dana toplije uz naoblačenje, koje će stići sa jugozapada zemlje. U večernjim satima na jugu i jugozapadu, a tokom noći u istočnim i centralnim krajevima očekuje se slaba kiša, Jutarnja temperatura od -5 do 0, maksimalna dnevna od 5 do 11 stepeni.

U dane vikenda pretežno oblačno, ponegde sa kišom i najvišom dnevnom temperaturom od 8 do 13 stepeni,

Meteorolozi za ponedeljak najavljuju pretežno oblačno i još uvek toplo vreme, mestimično sa kišom, U utorak pad temperature sa susnežicom i snegom.

 P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar