a

“Kir Janja” drugi put na dimitrovgradskoj sceni

U Centru za kulturu u Dimitrovgradu sinoć je nastupila pozorišna trupa “Okret teatar” iz Beograda i po drugi put predstavila publici pozorišni komad Jovana Sterije Popovića “Kir Janju”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 87-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 88-1024x683.jpg

Ova jedinstvena komedija napisana je u tri čina, u kojima je Popović predstavio Kir Janju kao negativnog komičnog junaka kojem je strast prema novcu deformisala ličnost. U predstavi igraju Marko Nikolić kao Kir Janja, Danijela Tanasković kao Juca, Marija Ćeranić igra Katicu, Milan Vranešević tumači lik Mišića i Nikola Krneta igra Kim Dimu/Čiča Peru.

This image has an empty alt attribute; its file name is 89-1024x683.jpg

“Sterija je ovo delo napisao maestralno, tako da je svakako bio izazov igrati Kir Janju. Što se tiče večerašnjeg izvođenja, bilo je fenomenalno. Mi smo treći put u Dimitrovgradu, a drugi put igramo ‘Kir Janju’. Svaki put je bila odlična reakcija publike. Mi se i dalje držimo dela koja su uključena u školsku lektiru i gledamo da to budu domaći autori. Sledeće delo koje smo počeli da spremamo je ‘Autobiografija’ Branislava Nušića. Očekujemo premijeru u februaru” – izjavio je za medije Marko Nikolić.

“Okret teatar” je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa željom da svojim predstavama deci i mladim ljudima približi svet lektire. Trupu čine diplomirani glumci sa iskustvom stečenim u beogradskim pozorištima, televizijskim igranim serijama, dečijim televizijskim programima i igranim filmovima.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar