a

Gradina: Više od pola kilograma zlata i srebra u žitu za kuvanje

Na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrograda carinici su u saradnji sa policijom zaplenili više od 300 grama zlata i 200 grama srebra sakrivenog u žitu za kuvanje.

Prekršaj je otkriven 23. decembra na izlazu iz Srbije, tokom detaljnog pregleda „mercedesa“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka Turskoj putovalo dvoje turskih državljana.

This image has an empty alt attribute; its file name is 481-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 482-1024x683.jpg

“Mladi bračni par je na pitanje da li ima nešto da prijavi odgovorio da nosi samo lične stvari. Međutim, pregledom je utvrđeno da je u jednoj od kesa među prtljagom bilo spakovano žito za kuvanje, u kome je pronađeno nekoliko zlatnih dukata, više zlatnih narukvica, lančića i dve poluge investicionog srebra” – kažu u Upravi carina Republike Srbije.

Vrednost zaplenjenog zlata i srebra biće naknadno procenjena.

P. Videnov (izvor i foto: carina.rs)

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar