a

Usaglašeni tekst Medijske strategije biće upućen Vladi Srbije na usvajanje

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa članovima Radne grupe za izradu Medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, koji su je obavestili o tome da je tekst ovog dokumenta jednoglasno usaglašen bez izdvojenih mišljenja, uz konsenzuz svih učesnika u ovom postupku.

Članovi Radne grupe razmotrili su komentare i sugestije koje su dostavila nadležna ministarstva i usaglasili tekst dokumenta koji će sada, u skladu sa procedurom, biti upućen Vladi Srbije.

Brnabić je izrazila zahvalnost svim članovima Radne grupe na posvećenom radu tokom izrade ovog važnog dokumenta, koji treba da da okvir za unapređenje medijske scene u Srbiji.

Na predlog premijerke, dogovoreno je da ista radna grupa, nakon usvajanja strategije, nastavi rad na izradi akcionog plana za period od tri godine.

Predsednica Vlade je takođe iskazala zahvalnost predstavnicima međunarodnih organizacija – Misiji OEBS u Srbiji, Delegaciji EU u Srbiji, Ambasadi Kraljevine Norveške i Fondaciji Konrad Adenauer, na kontinuiranoj podršci celom procesu.

Sastanku su prisustvovali zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji Džozef Melot, predstavnici Delegacije EU u Srbiji i Ambasade Kraljevine Norveške, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar