a

Borislav Grigorov zaustavljen u četvrtfinalu, ostali članovi „Mladosti“ solidni na turniru u stonom tenisu u Vranju

Stonoteniser „Mladosti“ iz Bosilegrada Borislav Grigorov pružio je odlične partije i bio nadomak borbe za medalje u kategoriji mlađih kadeta na stonoteniskom turniru „Trofej grada Vranja 2020“, ali je zaustavljen od prvog nosioca Novaka Zagorca iz Stonoteniskog kluba “Napad” iz Kruševca.

This image has an empty alt attribute; its file name is 224-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 225-1024x683.jpg

Grigorov je u grupnoj fazi nadmetanja ostvario maksimalan broj pobeda i prošao kao prvoplasiran u osminu finala gde je pobedio  Nikolu Vranjanca iz kruševačkog “Napada”, ali je već na sledećem stepeniku posustao i ostao bez odličja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 226-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 227-1024x683.jpg

Od bosilegradskih takmičara, solidne rezultate ostvarili su još Miljan Ilijev i Nikola Zaharijev. Ilijev je u kategoriji mlađih kadeta prošao grupu, ali je u prvom eliminacionom susretu poražen od bugarskog stonotenisera Preslava Nikolova. Zaharijev je na identičan način kao i Ilijev okončao svoj nastup u Vranju. On je u konkurenciji kadeta u osmini finala poražen od Luke Avramovića iz Surdulice.

Bosilegradski klub predstavljali su još David Evtimov, Dušan Stojanov, Vladan Stojnev, Miljan Mitkov, Boris Stoimenov, Nemanja Vasilev Bratislav Stojimenov, ali bez zapaženog učinka.

This image has an empty alt attribute; its file name is 228-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 229-1024x683.jpg

Trener “Mladosti” Nikola Taleski bio je zadovoljan izdanjem svojih pulena na ovom veoma jakom internacionalnom takmičenju. On je istakao da su pojedinim takmičarima ovo bili prvi mečevi u karijeri nakon nepunih mesec dana treniranja i naglasio da očekuje da nastave sa dobrim radom i da će u budućnosti pokazati svoj talenat.

Organizator turnira koji se bodovao za rang liste Stonoteniskog saveza centralne Srbije bio je Stonoteniski klub “Top Spin” iz Vranja.

A. Todorov

Foto: STK „Mladost“ / Nikola Taleski

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar