a

Borislav Grigorov zaustavljen u četvrtfinalu, ostali članovi „Mladosti“ solidni na turniru u stonom tenisu u Vranju

Stonoteniser „Mladosti“ iz Bosilegrada Borislav Grigorov pružio je odlične partije i bio nadomak borbe za medalje u kategoriji mlađih kadeta na stonoteniskom turniru „Trofej grada Vranja 2020“, ali je zaustavljen od prvog nosioca Novaka Zagorca iz Stonoteniskog kluba “Napad” iz Kruševca.

This image has an empty alt attribute; its file name is 224-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 225-1024x683.jpg

Grigorov je u grupnoj fazi nadmetanja ostvario maksimalan broj pobeda i prošao kao prvoplasiran u osminu finala gde je pobedio  Nikolu Vranjanca iz kruševačkog “Napada”, ali je već na sledećem stepeniku posustao i ostao bez odličja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 226-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 227-1024x683.jpg

Od bosilegradskih takmičara, solidne rezultate ostvarili su još Miljan Ilijev i Nikola Zaharijev. Ilijev je u kategoriji mlađih kadeta prošao grupu, ali je u prvom eliminacionom susretu poražen od bugarskog stonotenisera Preslava Nikolova. Zaharijev je na identičan način kao i Ilijev okončao svoj nastup u Vranju. On je u konkurenciji kadeta u osmini finala poražen od Luke Avramovića iz Surdulice.

Bosilegradski klub predstavljali su još David Evtimov, Dušan Stojanov, Vladan Stojnev, Miljan Mitkov, Boris Stoimenov, Nemanja Vasilev Bratislav Stojimenov, ali bez zapaženog učinka.

This image has an empty alt attribute; its file name is 228-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 229-1024x683.jpg

Trener “Mladosti” Nikola Taleski bio je zadovoljan izdanjem svojih pulena na ovom veoma jakom internacionalnom takmičenju. On je istakao da su pojedinim takmičarima ovo bili prvi mečevi u karijeri nakon nepunih mesec dana treniranja i naglasio da očekuje da nastave sa dobrim radom i da će u budućnosti pokazati svoj talenat.

Organizator turnira koji se bodovao za rang liste Stonoteniskog saveza centralne Srbije bio je Stonoteniski klub “Top Spin” iz Vranja.

A. Todorov

Foto: STK „Mladost“ / Nikola Taleski

Napisao/la

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Bez komentara

Ostavi komentar