a

Ekipa “Kada padne prvi sneg” pobednik Sajma pirotske peglane kobasice

Pobednik 8. Sajma pirotske peglane kobasice, koji je održan proteklog vikenda u Pirotu, je ekipa “Kada padne prvi sneg”. Ova ekipa je i prošle godine osvojila pobednički pehar. Drugo mesto pripalo je Milanu Saviću i ekipi “MM”, dok je treće mesto zauzela ekipa “Kozorog”.

Prema podacima organizatora, ova gastro-turstička manifestacija okupila je više od 10 hiljada gostiju iz raznih krajeva Srbije, među kojima je bilo i puno turista iz Bugarske. Pirotsku peglanu kobasicu predstavilo je ukupno 40 izlagača, dok je 60 prezentovalo mlečne proizvode i vina iz cele Srbije. Posetioci su mogli da uživaju I u suvenirima i proizvodima iz domaće radinosti.

Aleksandar Džunić iz pobedničke ekipe, izjavio je za Pirotske vesti da je ovo još jedna potvrda vrhunskog kvaliteta, da godišnje proizvede 100 do 150 kg peglane kobasice i da meso nabavlja sa Stare planine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 220-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 221-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 222-1024x683.jpg

Manifestaciju su obeležili nastupi beogradske grupe “Kal”, pevačke grupe “Zlatno grlo” iz Pirota i folklornih ansambala. Ove godine promoteri sajma bili su glumci Boris Milivojević i Marko Gvero.

Ovaj gastronomski događaj organizovali su Turistička organizacija Pirot i Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice pod pokroviteljstvom grada Pirota.

T. Petrov

Foto: Pirotske vesti

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar