a

Pojačana kontrola vozača i pešaka do 23. februara

U cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, Saobraćajna policija će do 23. februara sprovoditi pojačanu kontrolu na teritoriji cele Srbije, piše u saopštenju Uprave saobraćajne policije, a prenosi portal Pirotske vesti.

Kontrola će biti usmerena naročito na vozače koji prebrzo voze, nepropisno pretiču, ne vezuju pojas, sedaju za volan u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci ili koriste mobilne telefone dok voze. Pored toga, motriće se i na ponašanje pešaka u saobraćaju.

Od početka 2020. godine, broj saobraćajnih nezgoda na putevima povećan je za 16 odsto, a broj prekršaja za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine. U nezgodama poginulo je 25 vozača putničkog vozila, dok je preko 300 povređeno.

T. Petrov (izvor: Pirotske vesti)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar