a

Za vikend pojačana kontrola saobraćajne policije

Saobraćajna policija će i ovog vikenda pojačati kontrolu, a vozače pre provere dokumenata, takođe, očekuje i alko test. Kako prenosi RTS, prošlog vikenda otkriveno je 400 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, a njih 25 bilo je u stanju potpune alkoholisanosti.

Kazne za vožnju pod uticajem alkohola su velike. Ukoliko je alko test pozitivan sledi isključenje iz saobraćaja, a ako je visina izmerene količine više od tri promila, nesavesnim vozačima predstoji zatvor do 50 dana.

Nebojša Arsov iz MUP-a izjavio je za RTS da se svakog meseca dogode do 180 saobraćajnih nesreća, jer su vozači imali po jedan ili dva promila.

Stručnjaci upozoravaju da je bolje i jeftinije da, ukoliko ste rešili da se opustite uz alkohol, posle toga uzmete taksi, jer posledice konzumiranja alkohola mogu biti pogubne.

Vožnja pod uticajem alkohola se najstrože kažnjava i u zemljama EU kao i u susednim zemljama gde su mnogi naši turisti na odmoru. Tamo su kazne mnogo veće, a i zatvor plaća onaj koji je napravio prekršaj.

T. Petrov (izvor: RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar