Dimitrov: Stanje u Dimitrovgradu stabilno, komunalni redari kontrolišu maloprodajne objekte

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna i pod kontrolom. Nema novih uzorkovanih osoba na koronavirus, nalazi testova za dve osobe iz Doma za stare najkasnije sutra. Naredba Opštinskog štaba stupila na snagu, komunalni redari kontrolišu maloprodajne objekte, uređuju se i ulične tezge, Dezinfekcija prostora i javnih površina od sutra po ustaljenom redu. Sednica Skupštine opštine u petak, u 10:00 sati, u velikoj sali Centra za kulturu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 367-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 368-1024x683.jpg

Na telefonskoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije ocenjeno je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu veoma dobra i da nema novih uzorkovanih osoba na COVID-19. Iz Štaba poručuju da se rezultati za dva lica koja su uzorkovana na koronavirus u Domu za stare očekuju najkasnije u toku sutrašnjeg dana i da će nakon dobijanja nalaza javnost biti pravovremeno obaveštena.

This image has an empty alt attribute; its file name is 369-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 370-1024x683.jpg

Opštinski štab je na jučerašnjoj sednici doneo naredbu koja se odnosi na organizovanje prodaje u maloprodajnim objektima i na prodaju voća, povrća i cveća na uličnim tezgama. Komandant Štaba Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da će već danas komunalni redari kontrolisati sprovođenje naredbe u gradskim prodavnicama. On kaže da Javno preduzeće “Komunalac” intenzivno radi na pripremanju uličnih tezgi koje su u vlasništvu opštine, kako bi, prema njegovim rečima, prodavci još danas mogli da iznesu svoje proizvode i da ih ponude građanima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 371-1024x683.jpg

Dimitrov je, takođe, istakao da ako je iole postojala sumnja da se sednica opštine ne održi, sada je nakon dobijanja saglasnosti MUP-a ona i zvanično otklonjena i zasedanje lokalnog parlamenta će, kako kaže, biti u petak, 24. aprila, u velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 10:00 časova.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR RV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar