Dimitrov: U Dimitrovgradu potvrđen jedan pozitivan slučaj na COVID-19, testirani prvi kontakti

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu promenjena, potvrđen jedan pozitivan slučaj na COVID-19. Stanje u gradu sinoć zabrinjavajuće, kafići i restorani prepuni, mere ne poštuje niko, vlasnicima upozorenje, moguće ograničavanje rada ugostiteljskih objekata. Lokalna samouprava i sve institucije u njenom sistemu počinju sa radom uz sve mere opreza i predostrožnosti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 147-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 148-1024x683.jpg

Na današnjoj telefonskoj sednici Stručno-operativnog tima konstantovano je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu promenjena i da je juče potvrđen jedan pozitivan slučaj oboljevanja od koronavirusa. Prema rečima predsednika opštine Vladice Dimitrova radi se o asimptomatskom pacijentu, čiji su prvi kontakti testirani, a njihovi rezultati se očekuju tokom ili neposredno posle vikenda.

This image has an empty alt attribute; its file name is 149-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 150-1024x683.jpg

Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR izrazio zabrinutost zbog sinoćnjeg stanja u gradu. Kako je rekao, kafići i restorani su bili prepuni, a osim toga niko nije poštovao mere zaštite. On je apelovao na vlasnike ugostiteljsih objekata da se ne ponašaju na način kao da je epidemija završena, imajući u vidu da se pojavio jedan pozitivan slučaj gotovo na njenom samom kraju. Takođe, Dimitrov upozorava da zaposleni u tim objektima moraju da nose maske i rukavice, a da gosti treba da poštuju propisanu socijalnu distancu. Ukoliko se slična situacija bude ponovila i u narednim danima, Dimitrov ističe, da će lokalna samouprava biti prinuđena da ograniči rad ugostiteljskih objekata.

This image has an empty alt attribute; its file name is 151-1024x683.jpg

Prema rečima predednika opštine, lokalna samouprava i sve institucije u njenom sistemu počinju od ponedeljka, 11. maja, sa radom, ali uz poštovanje svih propisanih mera zaštite i po određenim instrukcijama.

Opširnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar