Dimitrov: Stanje u Dimitrovgradu stabilno, protivepidemijske mere i zabrana javnih skupova i dalje na snazi

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna, u Pirotskom okrugu nesigurna. Protivepidemijske mere i zabrana javnih skupova i dalje na snazi, Održana sednica Opštinskog veća, zasedanje lokalnog parlamenta najverovatnije krajem meseca. Gradska pijaca neće biti otvorena pre 1. juna. Dezinfekcija u gradu u skladu sa stanjem u okrugu,

This image has an empty alt attribute; its file name is 216-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 217-1024x683.jpg

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je stabilna, bez novih uzorkovanih osoba na infekciju COVID-19, dok je stanje u Pirotskom okrugu nesigurno, imajući u vidu da se u Pirotu i Babušnici i dalje registruju novi slučajevi zaraze koronavirusom. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov neposredno nakon završetka današnje sednice Stručno-operativnog tima opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 218-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 219-1024x683.jpg

Naglasio je da je danas u skupštinskoj sali održana sednica Opštinskog veća, uz poštovanje svih mera zaštite. Na zasedanju je razmatrano nekoliko tačaka, a jedna od bitnijih je ta da je utvrđen predlog odluke da se svi zakupci koji nisu obavljali delatnost u vreme vanrednog stanja oslobode od plaćanja zakupa poslovnog prostora u javnoj svojini opštine Dimitrovgrad. Ističe da je utvrđen i predlog odluke o finansijskom rešenju za obezbeđivanje sredstava za nabavku paketa za otklanjanje posledica vanrednog stanja, kao i o izmenama programa Fonda za privredni razvoj. On je, takođe, najavio da će sednica Skupštine opštine najverovatnije biti održana krajem maja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 220-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 221-1024x683.jpg

Dimitrov je istakao da su svi prodavci koji nisu imali odgovarajuće dozvole za prodaju cveća uklonjeni sa uličnih tezgi i dodao da gradska pijaca pre 1. juna neće početi sa radom.

On je naglasio da su sve protivepidemijske mere i dalje na snazi i apeluje na građane da ih se pridržavaju, jer su kazne za njihovo nepoštovanje, kako kaže, od 50.000 dinara pa naviše.

Opširnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar