a

Državljani Srbije mogu u zemlju bez ograničenja uz negativan PCR test

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Izmenu odluke o protokolu ulaska državljana Srbije u zemlju, u skladu sa epidemiološkom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti Covid-19.

Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata.

Ukoliko državljanin Srbije bez urađenog testa uđe u zemlju, u obavezi je da 14 dana provede u samoizolaciji. U periodu samoizolacije imaju mogućnost da testiranje obave u nekoj od referentnih laboratorija u zemlji i ukoliko je test negativan, prekinu samoizolaciju.

Vlada je takođe usvojila i Izmenu odluke o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok važenja te odluke produžava za još 30 dana.

Kako bi se sprečile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, Vlada je definisala spisak proizvoda čije se cene ne smeju povećavati.

Imajući u vidu činjenicu da je preporuka lekara da se i dalje nosi lična zaštitna oprema, Vlada je ovom odlukom obezbedila da se cena ove opreme ne povećava.

Izvor i foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar