a

Dimitrov: Grad u Gradinju oštetio useve, procenjuje se šteta

Šteta koju je sinoć naneo grad veličine ping-pong loptice i kokošijeg jajeta u ataru dimitrovgradskog sela Gradinje i u blizini graničnog prelaza “Gradina”, će se tek procenjivati. U telefonskom razgovoru za FAR predsednik opštine Vladica Dimitrov je rekao da je grad manjeg intenziteta zabeležen i u selu Visočki Odorovci, u rejonu Zabrđa.

“Što se tiče Gradinja, pre nego što stignu bilo kakvi izveštaji mogu neformalno da vam kažem da mi je iz kontakata sa meštanima i predsednikom mesne zajednice potvrđeno da je bilo štete na poljoprivrednim usevima, ali ne i na objektima. O kakvoj se šteti radi zapisnik će uraditi Opštinska poljoprivredna služba, a komisija će proceniti štetu, pa ćemo onda videti na koji način ćemo da je nadoknadimo” – naglasio je Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 377-1024x683.jpg

Naveo je da će se izaći na teren i u Zabrđu i eventualno u Visoku ukoliko bude potrebe, a da na teritoriji katastarske opštine Dimitrovgrad nije bilo grada i pričinjene štete.

Ovakvu nepogodu u Gradinju i grad te veličine stariji žitelji ovog mesta ne pamte dugo godina.

Prema zvaničnim podacima iz Meteorološke stanice u Željuši u protekla 24 časa palo je 35 litara kiše po kvadratu.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Anita Dimitrov
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar