Troje preminulo, još 254 osobe zaražene u Srbiji, u Pirotskom okrugu 4 novoinficirana slučaja

U poslednja 24 časa u Srbiji je testirano 4.905 osoba, od kojih su koronavirusom zaražene 254. Na respiratorima se nalazi 31 pacijent, dok su tri lica, nažalost izgubila bitku sa virusom COVID 19, saopšteno je na sajtu covid19.rs.

Stopa smrtnosti je 1,92 odsto. Od početka epidemije potvrđeno je 14.046 slučajeva, dok je broj aktivnih 1.312. Do 15:00 časova, 28. juna, u Srbiji su testirane ukupno 385.713 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Epidemiolozi nakon rasta broja inficiranih poslednjih dana poručuju građanima da nose zaštitne maske i drže distancu, dok ministar zdravlja ističe da je moguće uvođenje novih mera.

U Pirotskom okrugu još 4 pozitivna na COVID-19

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za Javno zdravlje Pirot, u Pirotskom okrugu su još 4 novoinficirana od 17 testiranih lica i sva su iz Pirota. Po gradovima – Pirot 138 pozitivna na Covid-19, Babušnica 26, Bela Palanka 20 i Dimitrovgrad 2. U saopštenju stoji da se čekaju rezultati za još dva uzorka. Navodi se da su tri pacijenta hospitalizovana u Kliničkom centru Niš i da su u stabilonom stanju, a ostali oboleli su sa lakšom kliničkom slikom.

Uz konstataciju da je epidemiološka situacija na teritoriji okruga nesigurna sa 186 do sada pozitivnih slučajeva, u Zavodu kažu da su preduzete sve mere za suzbijanje epidemije i apeluju na građane da strogo sprovode sve mere prevencije – nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prosoru, socijalnu distancu od 1,5 metara i pranje ruku.

Detaljan izveštaj Zavoda za javno zdravlje Pirot možete pogledati OVDE.

Izvor: covid19.rs / Zavod za javno zdravlje Pirot / FAR

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar