Osmoro preminulih, još 325 zaraženih u Srbiji

U Srbiji je koronavirus registrovan kod još 325 ljudi, a od posledica zaraze preminulo je još osam osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Ukupan broj preminulih je 306, a procenat smrtnosti je 1,93 %.

U poslednja 24 časa testirane su 7.434 osobe, a od početka epidemije 434.415 ljudi.

Ukupan broj registrovanih slučajeva u zemlji je 15.829, dok je broj aktivnih slučajeva 2.347.

Na respiratorima je 86 pacijenata.

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, vanredna situacija proglašena je u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju.

Direktorka “Batuta” Verica Jovanović rekla je za RTS da je 80 odsto novozaraženih iz Beograda, a raste i broj inficiranih iz okruga gde je proglašena vanredna situacija.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biti otvorena privremena kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od koronavirusa.

Infektolog Mijomir Pelemiš kaže da treba jasno i glasno reći da virus nije oslabljen, a dokaz je da svi obolevaju. Virus ne bira uzrast, pitanje je samo kakav će biti ishod, rekao je Pelemiš.

To je, dodaje, virus koji je od početka ovde. “Dokazano je da umiru i mlađi, bez i jedne jedine druge bolesti”, upozorio je Pelemiš.

Izvor: covid19.rs / RTS

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar