VIDEO: Dimitrov – U Dimitrovgradu ima sumnjivih na COVID-19, građanima apel da shvate ozbiljnost situacije

U Dimitrovgradu nekoliko sumnjivih osoba na COVID-19, rezultati testiranja u toku sutrašnjeg dana. Situacija nije nimalo naivna, građanima apel da poštuju preventivne mere. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov je još jednom ukazao na ozbiljnost situacije u vezi širenja epidemije koronavirusa i naglasio da u Pirotskom okrugu sve više mladih razvija teške kliničke slike i da je stanje prilično nepovoljno.

Predsednik opštine apeluje na sugrađane da se pridržavaju svih preporuka i naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije, da poštuju socijalnu distancu, smanje kontakte, nose maske, kao i da otkažu sve proslave.

Dimitrov najavljuje rigorozniju kontrolu u prodavncima, jer, kako kaže, to su objekti u kojima cirkuliše veliki broj ljudi, a samim tim postoji i veći rizik od zaraze virusom. Kupcima i prodavcima savetuje da obevezno nose maske, a ukoliko to ne čine, prodavnice će raditi kao šalteri, a ako se i dalje ne budu pridržavale mera biće i zatvarane.

Prioritet svih prioriteta u ovom trenutku je očuvanje ljudskih života, poručio je Dimitrov.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova koju je dao za FAR.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar