a

Vučić: Najverovatnije bez policijskog časa, protest agresivan i politički

Srbija je, za razliku od nekih drugih vremena, poštovala slobodu okupljanja, izražavanja, nikad nismo narodu ugrozili to pravo, rekao je na početku konferencije za novinare u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Sinoć smo bili svedoci agresivnog političkog protesta, neki su to pravdali koronavirusom. Taj protest je bio neprijavljen“, naveo je on.

„Tu nije bio kraj, taj politički skup je bio dobro organizovan. Tu su podbacile i naše bezbednosne službe. Tu su bile i službe iz inostranstva i time će se naše službe morati mnogo ozbiljnije pozabaviti nego do sad“, kazao je Vučić.

„Policija je potisnula one koje su bili nasilni. Oni pristojni su se sami sklonili. Njima je bilo dovoljno da vide kako su ovi što su nasilni napadali policajce“, rekao je predsednik Srbije.

„Policiji je to bilo iznuđeno i po prvi put u zadnjih osam godina smo reagovali, puštali smo ih kad su upadali u RTS, ali ovo je bilo nemoguće jer su koristili praćke, noževe, boksere i molotovljeve koktele. Ti ljudi nisu govorili o koroni, nego o izdaji, o Kosovu, migrantima, 5G mreži, zemlji kao ravnoj ploči“ , rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je protest „politička frustracija“ onih opcija koje nisu ušle u parlament, i rekao da „oni svaku smrt u Srbiji doživljavaju kao politički poen“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, takođe, poručio da će Krizni štab sutra doneti mere za vikend, koje će biti pooštrene, ali verovatno neće biti policijskog časa, naglasivši da se on tome protivi i da je za policijski čas.

Vučić je rekao i da se bez vanrednog stanja ne može uvoditi zabrana kretanja, kao i da tome odluku donose premijerka Ana Brnabić i ministar zdravstva Zlatibor Lončar zajedno sa Kriznim štabom. Vučić je rekao i da poštuje odluku većine u Kriznom štabu.

Slobodan Aleksic, Beograd (izvor: N1 / Beta / Fonet / RTS)

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar