a

Vreme narednih dana u Srbiji sve toplije

Veći deo Balkanskog poluostrova biće pod uticajem anticiklona, pa će trinaestog julskog dana biti više sunca i toplije u odnosu na nedelju. Maksimalna temperatura kretaće se od 23 do 26 stepeni. I u prestonici Srbije početak nove radne sedmice uz lepše vreme.

Meteorolozi RHMZ-a toplo vreme najavljuju do četvrtka, kada će stići još jedno kratkotrajno zahlađenje.

U utorak nakon svežeg jutra biće sunčano i toplije uz slab severni i severoistočni vetar. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.

U sredu i četvrtak sunčano i još toplije sa maksimalnom temperaturom od 28 do 31 stepen. U večernjim satima u severnim krajevima Srbije stiže naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

 P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar