a

Leto se ponovo vraća, do kraja sedmice u Srbiji sve toplije

Posle jučeranjeg zahlađenja, u sredu se u Srbiji toplije vreme – sunčano i prijatno toplo sa maksimalnom temperaturom od 25 do 28 stepeni. Vetar slab severni i severozapadni.

Sinoptičari za četvrtak najavljuju toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni, a u petak će biti još toplije, te će se maksimalne vrednosti kretati od 30 do 33 stepena.

I za vikend iz RHMZ-a najavljujju prave letnje temperature. U subotu veoma toplo sa maksimalnom temperaturom do 34 stepena U popodnevnim i večernjim satima mogu se očekivati pljuskovi i grmljavina.

Meteorolozi za nedelju najavlju toplo vreme, a živa u termometru dostići će 29 podeok na skali živinog termometra.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar