a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu nema novozaraženih, rezultati za 19 uzoraka negativni

Od 19 pristiglih rezultata iz laboratorije u Nišu, svi su negativni na Covid-19 i nema novozaraženih osoba, saopštava Zavod za javno zdravlje Pirot i dodaje da su danas uzorkovana još 14 brisa.

U saopštenju stoji da je od početka epidemije do sada na teritoriji okruga registrovano 350 pozitivnih, od čega u Pirotu 235, Beloj Palanci 79, Babušnici 32 i Dimitrovgradu 4, U letnjem epidemijskom talasu evidentirana su 194 pozitivna lica iz celog okruga, a ukupno su preminule 24 osobe.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu hospitalizovan je samo jedan pacijent sa sumnjom na covid infekciju, dok su ostala 4 pacijenta oporavljena i otpuštena kući, kažu u Zavodu i dodaju da se epidemiološka situacija u Pirotu stabilizuje i da je evidentan pad broja obolelih u poslednjih nedelju dana.

“Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru (nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održali epidemiju pod kontrolom”, navedeno je u najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Kompletnu epidemiološku situaciju u Pirotskom okrugu pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar