Još dve osobe preminule, 76 novozaraženih

U poslednja 24 časa još dve osobe su preminule od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj umrlih povećan na 715, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema poslednjim informacijama na koronavirus je testirano 7.509 osoba, a registrovano je 76 novih slučajeva.

Na respiratorima je 48 pacijenata, a ukupno je hospitalizovano 579 osoba.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, nakon poziva Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19 građanima da prijave inspekcijama nepoštovanje preventivnih mera, u toku prvih 24 časa Kontakt centru za republičke inspekcije stiglo više od 100 prijava.

Građani se uglavnom žale na veći broj okupljenih u zatvorenom prostoru, nepoštovanje socijalne distance i nenošenje zaštitne opreme, na osnovu čega će nadležne inspekcije hitno postupiti.

Nepoštovanje preventivnih mera može se prijaviti putem jedinstvenog Kontakt centra, i to posredstvom portala www.inspektor.gov.rs ili pozivom na broj telefona 011/63-50-322.

Jedan od izazova za epidemiološku situaciju jeste i današnji povratak đaka u školske klupe. U svim školama danas je prvi čas bio posvećen Covidu-19. Na 15 dana škole će da rade presek o broju zaraženih đaka i nastavnika. Svega četiri odsto učenika nastavu će pratiti onlajn, prenosi RTS.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar