IN MEMORIAM: Preminula je Jasminka Mančev – žena heroj

Umrla je Jasminka Mančev u momentu kada je najviše mogla da da, pruži i ostvari. Iza nje će ostati uspomena na jednu veliku hrabrost, ostaće praznina koju niko ne može da popuni, ostaće uspomena na njen glas, osmeh, vedrinu i srdačnost. Ostaće i činjenica da je sve što je radila, radila iz sve snage i onako kako je najbolje mogla, bilo kao novinar, bilo kao voditelj, kao konferasije zvaničnih gradskih priredbi, kao direktorka biblioteke, kao majka i kao neko ko u Caribrodu neće imati zamenu.

Verujemo i nadamo se da će u budućnosti biti i boljih i lepših i srčanijih, ali niko, baš niko neće moći da ponese ulogu Jasminke Mančev u caribrodskom javnom životu. Jasminka Mančev će i dalje živeti u svakom momentu kada začujemo talase Radio Televizije Caribrod, kada krenemo po knjigu u biblioteku “Detko Petrov” ili u tišini grada kada zafali njen iskren i glasan smeh, njena dobrota, njena istrajnost i njena borbenost i iznad svega hrabrost. Bolovala je dugo i teško, ali je to malo ko primećivao jer se sa bolešću, kao i sa životom suočavala kao istinski borac i pravi heroj

Jasminka Mančev je rođena 1973. godine u Dimitrovgradu. Završila je Filozofski fakultet Univerziteta u Velikom Trnovu. U Radio Televiziji Caribrod radila je od 1995 godine. Bila je voditelj i novinar, ali je iza sebe ostavila i predivne tv i radio reportaže i dokumentarne filmove sa kojima se veoma uspešno predstavljala na domaćim i međunarodnim festivalima. Od 2013. godine Jasminka Mančev je bila direktorka Narodne biblioteke “Detko Petrov” u Dimitrovgradu. Uporedo je radila i kao bibliotekar i nalazila vremena za učešće u skoro svim kulturnim manifestacijama svoga grada.

Jasminka Mančev biće sahranjena u utorak, 29. septembra u 12 časova, na gradskom groblju u Dimitrovgradu.

Redakcija FAR-a

Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar