a

Humanitarna akcija za Taru Kostov

Fondacija “Zamisli život” u Dimitrovgradu organizuje humanitarnu akciju za trogodišnju devojčicu Taru Kostov.

Tari je dijagnostifikovan razvojni poremećaj iz spektra autizma. Razvojni znači da bi uz adekvatnu i pravovremenu terapiju ovaj poremećaj mogao biti prevaziđen. Za to je potrebno da Tara jednom nedeljno ide na terapije u Niš, što dodatno opterećuje budžet porodice koja trenutno nema primanja.

Uz to, Tara je netolerantna na određene namirnice, što zahteva specijalnu ishranu, koja takođe košta.

Fondacija “Zamisli život” poziva sve građane koji su u mogućnosti da uplate donaciju na žiro račun – 105 – 2261860 – 84, sa naznakom “Za Taru”.

T. Petrov

Foto: Fondacija “Zamisli život”

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar