Humanitarna akcija za Taru Kostov

Fondacija “Zamisli život” u Dimitrovgradu organizuje humanitarnu akciju za trogodišnju devojčicu Taru Kostov.

Tari je dijagnostifikovan razvojni poremećaj iz spektra autizma. Razvojni znači da bi uz adekvatnu i pravovremenu terapiju ovaj poremećaj mogao biti prevaziđen. Za to je potrebno da Tara jednom nedeljno ide na terapije u Niš, što dodatno opterećuje budžet porodice koja trenutno nema primanja.

Uz to, Tara je netolerantna na određene namirnice, što zahteva specijalnu ishranu, koja takođe košta.

Fondacija “Zamisli život” poziva sve građane koji su u mogućnosti da uplate donaciju na žiro račun – 105 – 2261860 – 84, sa naznakom “Za Taru”.

T. Petrov

Foto: Fondacija “Zamisli život”

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar