U Nišu uručena medicinska oprema koju je Vlada Bugarske donirala Srbiji

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije Ivica Tončev prisustvovao je danas u Nišu ceremoniji primopredaje medicinske opreme, koju je organizovala Ambasada Republike Bugarske u Srbiji, sa ambasadorom Radkom Vlajkovim na čelu.

Svečana primopredaja upriličena je ispred Kliničkog centra Niš, a reč je o 300 zaštitnih medicinskih setova (odeća za višekratno korišćenje, viziri i zaštitne naočare), koji su donirani zdravstvenim institucijama na jugu Srbije i bolnici u Pančevu, objavljeno je na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Kliničkom centru Niš, Zdravstvenom centru Vranje i opštoj bolnici Pančevo predato je po 60 setova. Zdravstvenom centru Surdulica, opštoj bolnici Pirot i opštoj bolnici Leskovac uručeno je po 30 setova, dok su domovi zdravlja u Babušnici, Bosilegradu i Dimitrovgradu dobili po deset setova navedene opreme.

Prisutnima su se tom prilikom obratili načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i zamenik direktora KC Niš dr Vladan Ćosić.

Oni su ukazali na značaj saradnje i prijateljstva dveju država i uzajamne podrške kako u borbi sa aktuelnom pandemijom, tako i u drugim oblastima.

Naglašena je i bezrezervna podrška Bugarske evropskim integracijama Srbije.

Izvor i foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar