VIDEO: Dimitrov – Put u Lukavici urađen izvrsno, opština će formirati komisiju i sagledati probleme

Povodom prošlonedeljnog TV priloga o asfaltiranju puta u Lukavici i nezadovoljstvu dela meštana načinom uređenja bočnih prilaza, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov dao je izjavu za FAR.

Dimitrov je rekao da je zadovoljan kako je put napravljen i da je sa tehničke strane gledišta to urađeno izvrsno. On je dodao da je put morao da se radi u postojećim gabaritima kako bi se izbegli imovinsko-pravni sporovi.

“Put je rađen zbog meštana, a ne zbog samog puta”, istakao je predsednik opštine.

U vezi sa primedbama meštana da je u pojedinim delovima trase izostalo asfaltiranje bočnih prilaza, on je odgovorio da su pristupni putevi rađeni po projektu izrađenom od strane beogradske firme “Hidroprojekat-saobraćaj”, ali i da opština nije imala uvid u tehničku dokumentaciju, odnosno da su mogli jedino da se upoznaju sa dokumentacijom koja se tiče uticaja projekta na životnu sredinu.

“Odgovorno tvrdim da se lokalna samouprava na čijem sam ja čelu apsolutno nije mešala u izvođenje radova na tom putu. Jedina naša umešanost je što je JP Komunalac prethodno radio na vodovodnoj mreži i propustima za kanalizaciju kako bi jednog dana sekundarnu kanalizacionu mrežu spustili prema reci” – naglasio je predsednik opštine.

Dimitrov je poručio da će nakon završetka projekta i primopredaje radova Opština sagledati negativne efekte i pojasnio da ne misli samo na pristupne puteve sa jedne ili druge strane, već i na rekonstrukciju potpornih zidova sa donje strane puta, koja će biti finansijski skuplja, s obzirom da su po njegovoj proceni u nekoj fazi izgradnje dodatno oštećeni.

“Biće komisije koje će izaći na teren i popisati sve ono šta treba. Ljudi mogu da se žale i da prijave problem, bez brige da neće to biti rešeno” – najavio je Dimitrov i dodao da meštani Lukavice ne mogu da budu nezadovoljni (putem) jer su dugo godina imali jako loš put, a sada je on jako dobro urađen.

Radove na rehabillitaciji puta kroz Lukavicu izvelo je građevinsko preduzeće Drumovi A&D iz Pirota, naručilac poslova je JP “Koridori Srbije”, a finansira se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Pogledajte detalje u izjavi predsednika opštine Vladice Dimitrova,

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
oktobar 2020.
www.far.rs

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar