a

Zlato za Ivu Micev, srebro za Janu Borisov u Nišu

Članice Atletskog kluba “Balkan” iz Dimitrovgrada Iva Micev i Jana Borisov okitile su se medaljama na Otvorenom atletskom prvenstvu koje je minulog vikenda održano u Nišu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 208-1024x683.jpg

Iva Micev je osvojila zlatnu medalju u disciplini bacanje kugle, dok je Jana Borisov bila srerbna u skoku u dalj. Maša Milić zauzela je četvrto mesto u troboju, a u istoj disciplini njena klupska koleginica Lena Petrović bila je dvanaesta. Natalija Ćirić je bila sedma u skoku u dalj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 209-1024x683.jpg

Aleksandar Markov iz Atletskog kluba “Balkan” bio je zadovoljan nastupom mladih dimitrovgradskih atletičarki u Nišu. On je istakao da raduje dobra forma svih takmičarki pred pionirsko prvenstvo centralne Srbije koje će biti održano u subotu, 17. oktobra u Kragujevcu.

A. Todorov

Foto: Atletski klub “Balkan”

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar