a

Crveni krst Dimitrovgrad počeo podelu humanitarnih paketa u gradu i prigradskim naseljima

Nakon podele u seoskim sredinama, Crveni krst Dimitrovgrad danas je počeo distribuciju humanitarnih paketa u gradu i prigradskim naseljima. Podela će se vršiti svakog radnog dana u periodu od 10:00 do 14:00 časova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 322-1024x683.jpg

U telefonskom razgovoru za FAR Nikola Jordanov, predsednik dimitrovgradskog Crvenog krsta je istakao da će pakete dobiti socijalno najugroženije porodice, a kriterijumi za podelu su, kako kaže, ugrožene porodice iz udaljenih seoskih sredina, samohrana staračka domaćinstva, porodice na granici ostvarivanja prava i socijalne zaštite, porodice bez primanja, korisnici novčane socijalne pomoći, porodice sa više dece, porodice koje imaju invalidno lice i ugrožene porodice samohranih roditelja.

Ukoliko zbog ograničenog broja paketa bude bilo potrebno uvođenje dodatnih kriterijuma, prema rečima Jordanova u obzir će se uzimati da li su pojedinac odnosno porodica bili nedavno primaoci humanitarne pomoći, domaćinstvo sa primanjima manjim od iznosa finansijske socijalne pomoći, domaćinstvo sa trudnicama i ženama koje doje, kao i domaćinstvo sa hronično bolesnim članom porodice.

This image has an empty alt attribute; its file name is 323-1024x683.jpg

Jordanov je naglasio da se paketi najugroženijima dele zahvaljujući donaciji Vlade Republike Bugarske (200 duplih porodičnih i 100 pojedinačnih paketa) u cilju izražavanja solidarnosti u naporima Srbije i Bugarske za prevazilaženje socio-ekonomske krize od posledica pandemije i donaciji Vlade Republike Srbije (250 paketa) u okviru programa pomoći najugroženijim porodicama u gradovima i opštinama druge, treće i četvrte grupe razvijenosti.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar