Zaplena srebrnjaka, zlatnih pločica, tablet uređaja i mobilnih telefona na “Gradini”

Na graničnom prelazu “Gradina” carini su u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 107 srebrnjaka i dve zlatne pločice, čija je vrednost procenjena na oko 6.000 evra. Uprava carina saopštava da je prekršaj otkriven 20. oktobra kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen automobil mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovalo troje nemačkih državljana turskog porekla. Tokom detaljnog pregleda na dnu ranca 59-godišnjeg vozača ispod garderobe pronađena platnena vrećica sa 107 austrijskih srebrnih novčića „Wiener Philharmoniker“, teških oko tri i po kilograma, kao i dve zlatne pločice izuzetne čistoće, težine preko 60 grama.

Kako vrednost neprijavljenog srebra i zlata prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja pokrenutog prekršajnog postupka zadržan je i automobil, navedeno je u zvaničnom saopštenju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 327-1024x683.jpg

Istog dana sprečen je 37-godišnji Sirijac sa švedskim pasošem da prokrijumčari preko 300.000 švedskih kruna i pet novih „ajpeda“ i mobilnih telefona, vrednih oko 350.000 dinara. Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao BMW švedskih registarskih oznaka. Pored dozvoljene gotovine od 67.000 švedskih kruna, u jednom od kofera pronađeno još 250.000 švedskih kruna koje su bile sakrivene među garderobom, a iza zadnjih sedišta ispod itisona u gepeku tri tablet uređaja „ajped 8 generacije“. Kutije sa još dva nova mobilna telefona „samsung galaksi“ otkrivene su u prostoru za rezervni točak i u pomoćnoj ladici za prvu pomoć u gepeku.

This image has an empty alt attribute; its file name is 328-1024x683.jpg

Putnik će pred prekršajnim sudom odgovarati zbog neprijavljivanja deviznog iznosa od preko 20.000 evra u švedskim krunama, kao i novih tablet uređaja i mobilnih telefona, saopštava Uprava carina Republike Srbije.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar