U Srbiji preminula još jedna osoba, 512 novih slučajeva zaraze

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 781, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 7.425 osoba, a registrovano je 512 novih slučajeva zaraze. Na respiratorima je 27 pacijenata.

Epidemiološka situacija sa koronavirusom u Srbiji se pogoršava, samo za dan broj novozaraženih je skoro utrostručen. Juče do 20:00 časova potvrđeno je 400 novozaraženih. Najveći broj slučajeva i dalje beleži Beograd.

Epidemiolog Predrag Kon ponovo apeluje na građane da nose maske i tvrdi da ta mera, uz održavanje distance, pruža zaštitu od korona virusa od blizu 99 odsto.

Da razloga za zabrinutost ima sve više, svedoče i u Gradskom zavodu za plućne bolesti.

Direktorka te ustanove Ljiljana Timotijević rekla je za RTS da je došlo do znatnog povećanja novoobolelih i istakla da je juče od pregledanih 61 pacijenta njih sedam poslato na hospitalizaciju.

Širom sveta koronavirusom je zaraženo više od 41.000.000 ljudi, a od posledica infekcije do sada je umrlo gotovo 1.130.000. Od zaraze se oporavilo preko 30.600.000 obolelih. Hrvatska, BiH i Slovenija sa četvorocifrenim brojem zaraženih, a negativne rekorde obaraju i srednjeevropske zemlje. U Bugarskoj je registrovano 1.336 slučajeva koronavirusa, a 11 ljudi je preminulo u poslednja 24 časa.

Izvor: covid19.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar