VIDEO: Dimitrov – Pet pacijenata na lečenju u Pirotu, tri u Nišu, za oko 35 uzoraka iz Dimitrovgrada se čekaju rezultati

U dimitrovgradskom Domu zdravlja je tokom vikenda urađeno 30-ak rentgenografija pluća, od čega je 10-ak pneumonija, odnosno upala pluća. Na bolničkom lečenju u Nišu nalaze se tri pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru, a pet je u Pirotu i u stabilnom su stanju. Od jutros u prvoj smeni registrovan je nešto manji broj pregleda. To je za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov je dodao da je oko 35 uzoraka poslato na analizu i da se čekaju rezultati, kao i da se javljaju porodične epidemije, gde stariji imaju težu kliničku sliku.

“Očekujem da počnu da se vide efekti mera koje su uvedene pre nedelju dana, a pun efekat će se videti krajem ove nedelje” – kazao je predsednik opštine.

Dimitrov je rekao da je Štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad danas stavio van snage naredbu o obustavi vaspitno-obrazovnog rada u osnovnoj školi i gimnaziji, pa će se nastava za sada odvijati onlajn.

Detaljnije u telefonskom razgovoru sa Vladicom Dimitrovim.

Novinar: Teodora Petrov
Foto i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar