a

ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 55 novozaraženih

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, u Pčinjskom okrugu još 55 osoba pozitivno je na koronavirusa od 192 pristigla uzorka.

Najviše novozaraženih je u Vranju – 14, zatim u Surdulici – 12, Trgovištu – 9, Bujanovcu – 7, Preševu i Vladičinom Hanu – 6 i Bosilegradu – 1, navodi se u saopštenju.

Kako javlja RTV Vranje na teritoriji opštine Trgovište proglašena je vanredna situacija zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti Covid-19.

U ATD ambulanti 140 prvih pregleda, u bolnicama 101 pacijent

U Covid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 239 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 140. Uzorkovana je krv kod 124 pacijenta i sačinjeno je 129 RTG pluća. Takođe, urađena su 42 brza testa, 28 PCR i 103 antigenska testa. Bronhopneumonija dijagnostikovana je kod 40 pacijenata.

U Covid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovan je 101 pacijent. Od tog broja 85 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 98 pacijenata, na kiseoniku 44. Primljeno je 15 pacijenata, a otpušteno 14. Trenutan broj slobodnih postelja je 49.

T. Petrov (izvor: Zavod za javno zdravlje Vranje / vranje.org.rs / rtv-vranje.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar