a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu novih 78 slučajeva koronavirusa

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot u Pirotskom okrugu još 78 osoba pozitivno je na koronavirus od kojih iz Pirota – 41, iz Dimitrovgrada – 22, Babušnice – 9 i Bele Palanke – 6.

Kako stoji u izveštaju od početka epidemije na području okruga registrovana su ukupno 1.084 slučaja, po gradovima: Pirot – 640, Dimitrovgrad – 185, Bela Palanka – 176 i Babušnica – 83. Takođe, registrovano je ukupno 35 umrlih lica.

U saopštenju se navodi da se povećava broj bolesnika sa pneumonijom koji se leče u Opštoj bolnici Pirot – 17 iz Pirota, 5 iz Dimitrovgrada, 2 iz Bele Palanke i 1 iz Babušnice i da će bolnica sa 200 postelja preći u Covid sistem.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici procenjuje se kao vanredna, dok se na području grada Pirota procenjuje kao vanredna sa tendencijom pogoršanja.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 30. novembar možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar