ZZJZ Pirot: U vrhu smo epidemijskog talasa, u Pirotskom okrugu 81 pozitivan

U izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot za 11. decembar stoji, da je na području Pirotskog okruga potvrđen još 81 slučaj koronavirusa: 51 iz Pirota, 14 iz Bele Palanke, 11 iz Babušnice i 5 iz Dimitrovgrada, a dve osobe su preminule u Opštoj bolnici u Pirotu. U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu danas su za PCR testiranje poslata 52 uzorka.

U saopštenju se precizira da je od početka epidemije do danas na području okruga koronavirus laboratorijski potvrđen kod 1.951 osobe, po gradovima: Pirot 1.146, Bela Palanka 327, Dimitrovgrad 245 i Babušnica 233, a od posledica infekcije ukupno je preminulo 55 osoba. Od 28. novembra do 11. decembra u pirotskoj bolnici umrla su 24 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 81 pacijent: 55 iz Pirota, 11 iz Dimitrograda, 7 iz Babušnice, 7 iz Bele Palanke i 1 iz Beograda.

“U vrhu smo epidemijskog talasa, intenzitet prenošenja virusa u populaciji je izuzetno visok i samo odgovornim poštovanjem svih mera možemo epidemiološku situaciju držati pod kontrolom” – naglašavaju epidemiolozi Zavoda.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 11. decembar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar