Nove teške uvrede na račun novinara Nenada Živkovića iz Pančeva

Novinar portala Pančevo siti (www.pancevo.city) Nenad Živković izjavio je da je neregistrovani portal „Banatska istina“ (banatskaistina.com) objavio sličan, izrazito uvredljiv tekst protiv njega, kao što su to pre dve godine uradili TV Pančevo i portal epancevo.rs, zbog čega ih je Živković tužio.

„Ovaj ‘tekst’ je na tragu onih ‘medijskih sadržaja’ koje su pre skoro dve godine objavili TV Pančevo i sajt epancevo.rs, zbog kojih sam ih tužio: četiri postupka su u toku pred Višim sudom u Beogradu“, kazao je Živković agenciji Beta.

Dodao je da pretpostavlja da je objavljivanje tog uvredljivog teksta „reakcija iz krugova bliskih vladajućoj stranci“ na njegov tekst na portalu Pančevo siti o „nadmenosti i bahatosti s kojom se jedan od građevinskih investitora, čiji je otac visoki funkcioner SNS-a, ophodio prema novinarima našeg sajta“.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine ocenili su, povodom ranijih napada na Nenada Živkovića, da je reč o „gebelsovskim metodama“ u obračunu sa profesionalnim novinarima i pozvali javnost da se odlučno suprotstavi propagandističkim hajkama protiv profesionalnih novinara.

U spornom tekstu na sajtu „Banatska istina“ Živkovića, između ostalog, nazivaju „raspalom narkomančinom“, „smradom“, „đubretom izdajničkim“, „špijunčinom“.

„Ne treba da čudi što Nešu Smrada podržavaju ustaški i balijski mediji. Oni uživaju u njegovoj prodaji Srbije i svega što je srpsko. Redovno gostuje i na CIA N1 televiziji, gde je jednom nadmeno i priznao da je za račun DS, a za debele pare, radio na porobljavanju i uništavanju novinara i novinarstva u Srbiji. I taj, takav, ljigavac, predaje deci građansko vaspitanje?!“, piše u tom tekstu.

Izvor: Danas / Beta

Foto: Kristijan Balan

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar