a

ZZJZ Pirot: Dopremljeno 1.200 doza kineske vakcine, u Pirotskom okrugu još 14 novozaraženih

U najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot se navodi da je u Pirotskom okrugu potvrđeno 14 novih slučajeva koronavirusa, od čega je u Pirotu 9, u Beloj Palanci 3 i u Dimitrovgradu 2 pozitivna, dok u Babušnici nije bilo novozaraženih, U opštoj bolnici Pirot preminula su dva lica – jedno iz Pirota i jedno iz Babušnice.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas su poslata 23 uzorka.

U saopštenju se precizira da je od početka epidemije do danas u okrugu koronavirus potvrđen kod 3.096 osoba, po gradovima: Pirot 1.904, Bela Palanka 525, Babušnica 354 i Dimitrovgrad 313. Od posledica kovid infekcije do sada je preminulo 135 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 18 pacijenata: 10 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada, 3 iz Babušnice i 2 iz Bele Palanke.

U Zavod za javno zdravlje Pirot danas je dopremljeno 1.200 doza kineske vakcine za potrebe okruga. Vakcinu su preuzeli domovi zdravlja po planu raspodele: Dom zdravlja Pirot 930 doza, Dom zdravlja Bela Palanka 120, Dom zdravlja Babušnica 72 i Dom zravlja Dimitrovgrad 78 doza. Sutra bi trebalo da počne vakcinacija građana koji su se prijavili putem portala eUprava.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 19. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar