ZZJZ Pirot: Dopremljeno 1.200 doza kineske vakcine, u Pirotskom okrugu još 14 novozaraženih

U najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot se navodi da je u Pirotskom okrugu potvrđeno 14 novih slučajeva koronavirusa, od čega je u Pirotu 9, u Beloj Palanci 3 i u Dimitrovgradu 2 pozitivna, dok u Babušnici nije bilo novozaraženih, U opštoj bolnici Pirot preminula su dva lica – jedno iz Pirota i jedno iz Babušnice.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas su poslata 23 uzorka.

U saopštenju se precizira da je od početka epidemije do danas u okrugu koronavirus potvrđen kod 3.096 osoba, po gradovima: Pirot 1.904, Bela Palanka 525, Babušnica 354 i Dimitrovgrad 313. Od posledica kovid infekcije do sada je preminulo 135 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 18 pacijenata: 10 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada, 3 iz Babušnice i 2 iz Bele Palanke.

U Zavod za javno zdravlje Pirot danas je dopremljeno 1.200 doza kineske vakcine za potrebe okruga. Vakcinu su preuzeli domovi zdravlja po planu raspodele: Dom zdravlja Pirot 930 doza, Dom zdravlja Bela Palanka 120, Dom zdravlja Babušnica 72 i Dom zravlja Dimitrovgrad 78 doza. Sutra bi trebalo da počne vakcinacija građana koji su se prijavili putem portala eUprava.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 19. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar