Kostić: Bazeni spremni za ovu kupališnu sezonu, novi hotel za narednu, kada počinje i ponovna gradnja starog hotela „Mir” u Zvonačkoj banji

Ni uz najoptimalnije uslove i uz veliko interesovanje i razumevanje, koje je opština Babušnica pokazala, radovi na novom hotelu u Zvonačkoj banji neće početi pre kraja aprila ili početka maja tekuće godine, izjavio je za FAR Saša Kostić, generalni menadžer preduzeća „Zvonačka banja“, koje osnovao njen sadašnji vlasnik makedonski biznismen Toni Grčev.

Kostić je objasnio da je firma „El Greko DMG DOO – Zvonačka banja“, kao investitor preko APR opštini Babušnica poslala zahtev za lokacijske uslove i da je na taj način zvanično ušla u proceduru dobijanja građevinske dozvole.

Tokom poslednjih razgovora sa opštinskim rukovodstvom dogovoreno je da se sinhronizuju svi naredni koraci investitora i opštine, kako bi se što brže došlo do rešenja u obostranom interesu, pa je opština Babušnica započela proceduru za dobijanje lokacijskih uslova, a samim tim i građevinske dozvole za novi hotel, naveo je Kostić i kao veoma pozitivnu informaciju istakao želju opštine da uradi projekat za vodovodnu i kanalizacionu mrežu za čitavu Zvonačku banju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 257-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 258-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 259-1024x683.jpg

On je takođe rekao da je razgovarano i o načinu uklanjana šuta sa starog hotela „Mir“, koji će posle ekpertize Građevinskog fakulteta iz Nišu morati da se sruši, jer je statički nepouzdan na svim nosećim stubovima i zidovima, a na više mesta je pokidana armatura, pa će se posle uklanjanja zadržati samo njegov gabarit ili tlocart, kao osnova za podizanje novog objekta na njegovom mestu.

Govoreći o hotelu koji će se prvo graditi, Kostić je objasnio da će to biti četvorospratna građevina sa 36 dvokrevetnih soba sa tri zvezdice i da će u sklopu njega raditi i restoran. Hotel će se isto tako zavati „Mir“(najverovatnije „Mir II“) i biće biti podignut severno o od starog hotela, na mestu sadašnjih već ruiniranih i sklonih padu vila.

Ukoliko sve bude teklo kako treba taj hotel će biti spreman za goste za godinu dana, odnosno do početka turističke sezone 2022. godine.

Kada je reč o bazenima oni će biti ospobljeni za kupanje već za ovu kupališnu sezonu, naveo je Kostić i takođe kazao da će posle završetka prvog hotela, početi praktično iznova podizanje starog hotela „Mir“. Taj hotel će imati zatvoreni bazen, spa i velnes centar, najmanje 250 ležajeva i biće kategorisan sa četiri zvezdice.

U ceo kompleks hotela i bazena u Zvonačkoj banji investiror Toni Grčev iz Strumice u Makedoniji, uložiće oko 10 miliona evra, a biće zaposleno od 80 do 100 radnika, kazao je na kraju za FAR Saša Kostić.

S. Aleksić

Foto: El Greko DMG DOO – Zvonačka banja

Napisao/la

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Bez komentara

Ostavi komentar