Bespovratna sredstva za 68 belopalanačkih proizvođača za unapređenje poljoprivredne prozvodnje

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković potpisao je ugovore je sa 68 poljoprivrednika koji će dobiti bespovratna sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Ova pomoć je realizovana na osnovu sprovedenog konkursa, a u okviru programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2020. godinu.

”Opština Bela Palanka je prva opština u Srbiji koja je uvela subvencije za mlade poljoprivrednike, a sve u cilju da mladi ostanu i grade budućnost u svom rodnom mestu. Zadovoljstvo mi je što sam potpisao i ugovore sa 6 mladih poljoprivrednika koji će dobiti bespovratne subvencije u iznosu od po 500 hiljada dinara. Nastojimo da što više uključimo poljoprivrednike u izradu godišnjih programa za razvoj poljoprivrede jer jedino na na taj način možemo realno sagledati njihove potrebe.” – rekao je predsednik opštine i istakao da od 2012. godine nije bilo programa niti bilo kakve podrške lokalne samouprave poljoprivrednicima za unapređenje proizvodnje, a da je u poslednjih nekoliko godina opština iz svojih sredstava izdvojila preko 40 miliona dinara za ovu namenu za 1.150 korisnika.

This image has an empty alt attribute; its file name is 244-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 245-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 246-1024x683.jpg

Za 2021. godinu opredeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 8 miliona dinara od čega 5 miliona za mlade.

”Naše službe su vam na raspolaganju ukoliko želite da konkurišete za sredstva kod resornog ministarstva, iz IPARD programa ili programa Svetske banke. Nastojimo na svaki način da vam pomognemo da unapredite svoju proizvodnju i da živite od svog rada jer ćete time uticati i na celokupan razvoj opštine” – naglasio je Miljković.

Poljoprivrednici će realizovati investicije u oblasti nabavke mašina i opreme, priplodnih grla, sadnica voća, opreme za plastenike i u oblasti pčelarstva. Šestoro mladih poljoprivrednika dobiće sredstva za realizaciju biznis planova iz različitih oblasti – nabavka priplodnih grla, pokretanje povrtarske proizvodnje i formiranje pčelinjaka.

Izvor i foto: Opština Bela Palanka

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar