Televizijske emisije i na ruskom, bugarskom i češkom jeziku na Radio-televiziji Vojvodine

Od početka oktobra na programima Radio-televizije Vojvodine počeće emitovanje dokumentarnih emisija na ruskom, bugarskom i češkom jeziku, čiji će sadržaj biti posvećen nacionalnim manjinama.

Ugovore o emitovanju dokumentarnih emisija potpisali su generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica i pomoćnik generalnog direktora Jožef Klem sa predstavnicima manjinskih nezavisnih produkcija, javlja RTV Vojvodina.

Jaroslav Bodnar iz Češkog medijskog centra kaže:

“Ovo je veliki korak za češku zajednicu koja se prvi put pojavljuje na javnom servisu. Do sada smo imali sporadične emisije na lokalnim televizijama, kod vas smo već tri godine na radijskim talasima, a sada imamo priliku da se pokažemo u punom svetlu i na tome vrlo zahvaljujemo.”

Mariana Mladenović iz Društva sunarodnika i prijatelja Rusije ističe:

“Već četvrtu godinu ostvarujemo to pravo, pravo informisanja kroz radio emisiju na ruskom jeziku “Prozor u Rusiju”, a evo i upornim, tačnim radom smo ipak postigli i taj naš dugoročni cilj informisanje kroz televizijsku emisiju na jeziku jedne nacionalne manjine.”

“Svih onih koji su nas podržavali ove četiri godine i da smo zbog toga krenuli korak dalje i da ćemo nastaviti. Što ja kažem, mi ćemo jednog dana otići, a ovo udruženje i ova medijska kuća će nastaviti još mnogo godina tu saradnju”, napominje Zoran Bajić iz Udruženja građana “Srpsko-bugarsko prijateljstvo”.

Emisije nezavisnih produkcija biće dokumentarnog karaktera u trajanju od 30 minuta, a sve će biti titlovane na srpskom jeziku, kako bi bile dostupne širem auditorijumu.

Izvor i foto: rtv.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar