Književno veče Nataše Panić u utorak u Dimitrovgradu

Narodna biblioteka “Detko Petrov” iz Dimitrovgradu organizovaće u utorak, 22. juna književno veče na kome će ljubiteljima pisane reči biti predstavljene dve nove knjige istaknute književnice Nataše Panić. Reč je o naslovima “Ajde s`lnce zajdi – malko da si pozborujemo” i “Luda žena”, objavljenih u poslednjih godinu dana, a čija promocija je odlagana zbog epidemiološke situacije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 331-1024x683.jpg

Knjiga “Ajde s`lnce zajdi” u izdanju dimitrovgradske biblioteke napisana je na lokalnom dijalektu. To je svojevrsna zbirka priča, pesama, poslovica i izreka protkanih humorom, običajima i tradicijom žitelja na Staroj planini.

This image has an empty alt attribute; its file name is 332-1024x683.jpg

Zbirka priča “Luda žena” predstavlja spoj tradicionalnog i modernog. Kako kaže autorka, u prvom delu ostala je verna svom zavičaju, Staroj planini, dok drugi deo sadrži istinite životne priče, satkane od prošlog i sadašnjeg vremena. Knjigu je izdala Narodna biblioteka iz Pirota.

This image has an empty alt attribute; its file name is 333-1024x683.jpg

Nataša Jocev Panić je rođena 1955. godine u Pirotu, gde živi i stvara, a po ocu vodi poreklo iz dimitrovgradskog sela Kamenica na Staroj planini. Roman “Crvena lokva” je delo kojim se proslavila, a njen književni opus je raznolik i bogat – od romana, drama, zbirki pesama i priča do knjiga za decu. Ostajući verna svom rodnom kraju i Staroj planini i zahvaljujući plodnom literarnom stvaralaštvu, Nataša Panić se svrstava u najznačajnije zavičajne pisce.

Promocija najnovijih knjiga Nataše Panić biće održana u holu biblioteke u Dimitrovgradu u 19:00 sati.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar