Osnovna škola “Hristo Botev” realizuje projekat “Mlađi učenici prihvataju socijalnu inkluziju i socijalno uključivanje”

Osnovna škola “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada realizuje projekat iz programa Erazmus plus pod nazivom “Mlađi učenici prihvataju socijalnu inkluziju i socijalno uključivanje”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 483-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 484-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 485-1024x683.jpg

Koordinator projekta Katarina Simeonov je iskazala svoje zadovoljstvo učešćem učenika, njihovom velikom zainteresovanošću i posvećenošću, kao i doprinosu nastavnika škole.

“Mi smo u ovoj prvoj godini pilotirali priručnike koji će se koristiti u radu sa učenicima u školama u Srbiji, Bugarskoj, Grčkoj i Portugaliji. Naši učenici su kroz upitnike davali povratne informacije kreatorima ovih priručnika, a naši nastavnici su posle svake radionice, takođe, kroz upitnik davali svoje sugestije za poboljšanje sadržaja tih radionica, naravno i uvodnih aktivnosti, opuštajućih aktivnosti jer svaka radionica podrazumeva sve te stvari. Pošto su u našoj školi prethodnih godina održane brojne obuke radioničarskog načina rada, praktično su naši nastavnici bili vrlo kompetentni i vrlo spremni da odgovore ovom izazovu” – kazala je Simeonov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 486-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 487-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 488-1024x683.jpg

Ona je navela da je veoma zadovoljna odnosom i poštovanjem koje škola ima u obrazovnim krugovima zemalja partnera.

“Nadam se da će vrlo skoro oni gostovati u Dimitrovgradu kada treba da bude monitoring ovih pilotiranih radionica i praktično da u toku naredne školske godine sve te radionice budu implementirane na časovima odeljenske starešine. Ono što sam čula od dece je to da su naučili da poštuju i sebe i druge, da poštuju različitosti i da čuvaju svoju okolinu što mislim da je sasvim dovoljno i veoma važno” – istakla je koordinator projekta.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar