Usvojen Program korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine na teritoriji opštine Dimitrovgrad za 2021. godinu

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojen je Program korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine na teritoriji opštine Dimitrovgrad za 2021. godinu. Za realizaciju ovog programa planiraju se sredstva iz opštinskog budžeta u iznosu od 18.499.000 dinara, od kojih će 2.100.000 dinara biti izdvojeno za kontrolu kvaliteta činilaca životne sredine, a 16.399.000 dinara za podsticajne, preventivne i sanacione programe i projekte.

Odbornici su usvojili odluku o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Dimitrovgrad iz javne svojine Republike Srbije. Ovde se radi o inicijativi opštinskog rukovodstva da pribavi objekte u selima koji su nekada bili škole i ideja je da ti objekti budu sanirani, uređeni i stavljeni u funkciju razvoja privrede i ruralnog turizma na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 215-1024x683.jpg

Usvojen je i Izveštaj o realizaciji Programa iz delokruga rada Javnog preduzeća „Komunalac“ i finansijskog poslovanja za 2020. godinu. U ovom izveštaju mogu se videti sve aktivnosti koje je “Komunalac” realizovao u prethodnoj godini, a ukupni prihodi i rashodi bili su 304 miliona dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 216-1024x683.jpg

Na sednici lokalnog parlamenta usvojen je Izveštaj o konačnim rezultatima izbora za članove saveta mesnih zajednica, kao i izmene i dopune Statuta Centra za kulturu. Takođe, rezrešen je i imenovan novi Upravni i Nadzorni odbor Centra za kulturu.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar