Nova sedmica donosi sunčano vreme i hladna jutra

Nova sedmica donosi sunčano vreme, ali prema sinoptičarima biće zubato sunce. Duvaće i košava, na planinama i jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Prema prognozi RHMZ-a, u ponedeljak u Srbiji sunčano, samo će se ponegde na istoku i jugoistoku Srbije magla ili niska oblačnost zadržati pre podne. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, jugoistočni, a na jugu Banata i ponegde u planinskim predelima sa udarima olujne jačine. Najviša temperatura od 13 do 17 stepeni.

U utorak jutro hladno, ponegde slab mraz, po kotlinama zapadne i južne Srbije magla. U toku dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, jugoistočni, a na jugu Banata i ponegde u planinskim predelima sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od -3 do 6, a najviša od 12 do 17 stepeni. U toku noći sa zapada stiže umereno naoblačenje.

Za sredu prognostičari najavljuju oblačno vreme sa sunčanim intervalima i suvo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 6, a najviša od 12 do 17 stepeni.

U četvrtak pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 6, a najviša od 13 do 17 stepeni, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar