Opština Dimitrovgrad raspisala Javni poziv za privredne subjekte za ugradnju solarnih panela

Opština Dimitrovgrad raspisala je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti i koji ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom o sprovođenju mera energetske sanacije i ovim Javnim pozivom. Na javnom konkursu mogu učestvovati privredni subjekti koji vrše nabavku, radove i ugradnju materijala, opreme i uređaja.

Na javnom konkursu mogu učestvovati privredni subjekti koji vrše isporuku i raodve na ugradnji materijala, opreme i uređaja i ispunjavaju sledeće uslove:

– da su upisani u registar APR-a, a registrovani kao privredna društva i preduzetnici najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave,
– da nad njima nije pokrenut stečajni postupak ili postpuak likvidacije,
– da imaju ateste za materijale i proizvode,
– da imaju zaposlenog ili na neki način angažovanog inženjera elektrotehnike koji poseduje licencu u skladu sa zakonom kojim se uređuje izgradnja objekata, a koji će biti zadužen za izradu izveštaja za ugrađenu instalaciju solarnih panela za proizvodnju električne energije,
– da daju garanciju na inverter od minimalno 5 godina i na solarne kolektore od minimalno 10 godina.

Konkurs je raspisan do 15. jula ove godine i na njemu se mogu javiti privredni subjekti sa cele teritorije Republike Srbije.

Detaljnije o Javnom pozivu i uslovima konkursa na zvaničnom sajtu opštine – www.dimitrovgrad.rs.

Izvor: Opština Dimitrvograd

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar