Održani „Miholjski susreti sela“ u selu Smilovci

U selu Smilovci održana je manifestacija „Miholjski susreti sela“, koja je okupila veliki broj posetilaca iz dimitrovgradske opštine.

Učestvovalo je 12 ekipa, a u takmičarskom delu organizovana su nadmetanja u starim tradicionalnim sportovima i pripremi gulaša.

U pripremi gulaša najbolji su bili penzioneri iz Lukavice, u nadvlačenju konopca pobedila je Igraonica „Čuvari smeha“, a u bacanju kamena s ramena Ivan Rangelov. U trci skakanja u džaku prvi je bio Nikola Krumov, a u gađanju glinenih golubova Milan Denčić.

U kulturno-zabavnom delu programa učestvovalo je Kulturno-umetničko društvo Caribrod i duvački orkestar „Banda Zabrđe“.

Za najbolje i učesnike manifestacije obezbeđene su nagrade, diplome, pehari, medalje, zahvalnice i plakete, a organizator se potrudio da obezbedi i prevoz do sela Smilovci.

Bila je to prilika da se predstave stara jela, tradicionalne vrednosti i kulturno- istorijsko nasleđe dimitrovgradskog kraja.

„Miholjske susrete sela“ organizovala je Opština Dimitrovgrad uz finansijsku podršku Ministarstva za brigu o selu, a Turistička organizacija Caribrod pružila je tehničku i organizacionu podršku.

Valentina Stojčev

Foto: Slobodan Aleksić Ćosa

Napisao/la
Latest comment
  • Лепо је да се и у овом делу србије организује нека оваква манифестација. То је за сваку похвалу. Али, није ми јасно да организатори нису имали мало више инвентивности када су смишљали назив манифестације. Јер, као што је познато, михољдан је у октобру, а сада је јул. Дакле, неко је нешто “промашио”.

Ostavi komentar