Bugarsko-srpski poslovni forum biće održan u Nišu i Bosilegradu

Bugarska trgovinsko-industrijska komora (BTIK), u saradnji sa Ambasadom Republike Bugarske u Beogradu, organizuje 16. i 17. novembra 2022. godine posetu bugarske delegacije Pirotu, Nišu i Bosilegradu. Planirane su i posete Slobodnoj zoni Pirot i Tehničkom parku u Nišu. Poseta se realizuje u okviru bilateralnih aranžmana dve zemlje, prenela je BTA.

Tokom posete biće održan bilateralni poslovni forum u Nišu i Bosilegradu, kao i sastanci kompanija iz obe zemlje. Na forumu u Nišu 16. novembra učesnike će pozdraviti Aleksandar Milićević – predsednik Regionalne privredne komore Niš, Petko Dojkov – ambasador Bugarske u Srbiji, kao i Cvetan Simeonov – predstavnik Bugarske BTIK.

U sastavu bugarske delegacije biće predstavnici kompanija i organizacija iz sledećih sektora: logistika, turizam, poljoprivreda, pčelarstvo, poslovne usluge, finansije, hemijska industrija, tekstilna industrija, trgovina, mašinogradnja i dr.

Sastanak u Bosilegradu biće održan 17. novembra u maloj sali Centra za kulturu sa početkom u 10:00 časova, a pored predstavnika BTIK i Regionalne privredne komore iz Leskovca, učestvovaće i predstavnici bugarskih kompanija i organizacija iz sastava bugarske delegacije.

Na forum su pozvani i predstavnici lokalnih bosilegradskih firmi koji će imati priliku da predstave potencijale za privrednu saradnju sa bosilegradskim krajem, dodaje BTA.

Izvor: BTA

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar