Ekipa Stojadinović pobednik 10. Sajma peglane kobasice u Pirotu

Pobednik 10. jubilarnog Sajma peglane kobasice u Pirotu je ekipa “Stojadinović” kojoj je ovo treća titula za redom.

Vođa pobedničkog tima Ninoslav Stojadinović kaže da šampionsku titulu drži već tri godine i da je njegov proizvod bio najbolji i u Turskoj, gde je na sličnom takmičenju predstavljao Grad Pirot. On je naglasio da će pobeda uticati na povećanje prodaje, ali da ogromno interesovanje već postoji i da su potrebe tržišta mnogo veće od količina koje lokalni proizvođači mogu da ponude.

Drugo mesto na ovogodišnjem sajmu pripalo je ekipi “Deda Nešina tajna”, a treće ekipi “Deca znaju zašto”. Nagradu za najuređeniji štand ponela je “Boemska potkovica”.

Nagrađeni su i najmlađi proizvođači peglane kobasice, ekipa “Tijabarska peglana”, a najukusniji proizvođač ove godine je Vlajko Kostić.

U konkurenciji za izbor najbolje peglane kobasice bilo je 36 proizvođača koje je ocenjivao sedmočlani žiri.

Manifestaciju, koja je okupila brojne goste iz regiona i susedne Bugarske, otvorio je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. On je istakao da je Sajam peglane kobasice dobra prilika za promociju Pirota i nada se da će živeti još dugo, dugo.

Promoter sajma bio je glumac Andrej Šepetkovski, koji je pirotsku peglenu kobasicu okarakterisao kao umetnost koja se pravi sa puno duše, ljubavi i punog srca.

Pored peglane kobasice, na štandovima su bili izloženi domaća rakija, raznovrsna vina i pivo koje Piroćanci sami proizvode, a u ponudi su bili razni sirevi, pirotski kačkavalj, med i proizvodi domaće radinosti.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar