Veliko interesovanje za Sajam peglane kobasice u Pirotu

Interesovanje za ovogodišnji Sajam peglane kobasice, koji će biti održan 28. i 29. januara, je ogromno, kažu u Turističkoj organizaciji Pirot. Kako javljaju Pirotske vesti, smeštajni kapaciteti su popunjeni, a najveći broj posetilaca se očekuje iz susedne Bugarske.

Svoje proizvode ponudiće 36 izlagača, proizvođača peglane kobasice. U sportskoj hali će još biti i prateće vinarije, proizvođači sireva i mlečnih proizvoda, a ispred hale će biti preko stotinu štandova na kojima će se prodavati različiti poljoprivredni proizvodi i prerađevine.

Promoteri Sajma peglane kobasice i ove godine su Turistička organizacija Pirot i Andrej Šepetkovski, filmski i televizijski glumac, dramski pisac i pedagog. Iz Turističke organizacije najavljuju jedinstvenu gastro manifestaciju i fantastičan kvalitet peglane kobasice koji je iz godine u godinu sve bolji.

Dragan Jovanović iz Turističke organizacije Pirot kaže za Pirotske vesti da u legalnim regostrovanim smeštajnim objektima nema slobodnog mesta za noćenje tokom predstojećeg vikenda.

„Još pre dve nedelje tražio se krevet više za dane Sajma, sada se smeštaj može naći  samo ako bi neko otkazao rezervaciju“, kaže Jovanović.

Najveći broj posetilaca očekuje se iz Sofije i to onih koji će doći u jednodnevnu posetu. Karte se još danas mogu kupiti po ceni od 150 dinara, a u subotu i nedelju cena ulaznice će biti 200 dinara.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar